Make your own free website on Tripod.com

Intia

Intian luonnonvarat

Etusivu
Nähtävyydet
Faktat
Sijainti yms.
Kasvillisuus
Uusiutumattomat, Uusiutuvat luonnonvarat
Lämpötilat
Eläimet
Historia, Uskonto
Intian luonnonvarat
Tsunamin jälkeinen tilanne

Intian luonnonvarat

Intian luonnonvarat ovat tiikki, kivihiili, rauta, bauksiitti, kupari, mangaani, kulta ja öljy. Intian vientituotteita on tekstiili, jalokivet, kaivannaiset ja maataloustuotteet. Työpaikkoja Intiassa on maatalous (71%), teollisuus (13%) ja muita palveluita (16%). Intian rahayksikkö on Intian rupi.

Intian elinkeinot

Intian suositumpia ja yleisimpiä viljelykasveja ovat: puuvilla, hirssi, vehnä, palkokasvit ja sokeriruoko. Intian kotieläimiin kuuluu muun muassa: Lihakarjaa, Maitokarjaa ja lampaita.

Kalastus on tärkeä elinkeino ja rannikoilla sijaitsevissa kehitysmaissa tärkeä proteiinin lähde, joten kalakantojen romahtaminen pahentaa maailman nälkäongelmaa.

 

Intian kulttuuri

Intian vanhin kulttuuri on Induksen kulttuuri (n. 2500-170 eKr.). Indus kulttuuria pidetään hyvin huomattavana, kukoistavana kaupunkikulttuurina. Intialaiset palvovat yli kahtatuhatta eri jumalaa. Kieliä joita Intiassa puhutaan ovat: assam, bengali, englanti, gujarat, hindi, kannada, kashmir, malayalam, marathi, oriya, punjab, sanskrit, sind, telugu ja urdu.