Make your own free website on Tripod.com

Intia

Kasvillisuus
Etusivu
Nähtävyydet
Faktat
Sijainti yms.
Kasvillisuus
Uusiutumattomat, Uusiutuvat luonnonvarat
Lämpötilat
Eläimet
Historia, Uskonto
Intian luonnonvarat
Tsunamin jälkeinen tilanne

Kasvillisuus

Vuorten, kukkuloiden, harjanteiden ja laaksojen sekä niitä leikkaavien jokien sokkeloinen kokonaisuus tuottaa runsaasti ekologista vaihtelua pinta-alaltaan pienen maan sisälle.

Etelän subtrooppiset sademetsät ja vuoriston alppiaavikot kuvaavat Nepalin monimuotoisen luonnon ääripäitä. Maanpäälliset ja vedenalaiset ekosysteemit sisältävät myös metsiä, ruohoalueita, reheviä alppiruusumetsiä, jokia, soita, lumikenttiä ja jäätiköitä.

Etelässä Intian rajaseudun maasto on alavaa ja hedelmällistä ruohoalueiden peittämää tasankoa, joka sekoittuu kostean subtrooppisen metsän kanssa. Pohjoisessa, 2800-4000 metrin korkeudessa, kasvavat mänty, tammi, alppiruusu, saksanpähkinä ja lehtikuusi.

 

 

 


Näiden korkeuksien yläpuolella sijaitsevat vuorenrinteet on suurimmaksi osaksi hakattu paljaiksi. Alppiniityt heti lumirajan alapuolella ovat karjan laitumia.

Liiallisesta käytöstä huolimatta metsät peittävät yhä noin kolmasosan Nepalista. Terain alankojen viidakoissa kasvavat maailman korkeimmat ruohikot. Ne yltävät yli 10 metrin korkeuteen.

Subtrooppisissa metsissä kasvaa lisäksi yli sata erilaista orkidealajia. Kasvillisuuden monipuolisuudesta kertovat myös Nepalissa esiintyvät noin 6500 erilaista kukkivaa kasvia.

Intian iiso Agastache 'Blue Fountain'

Agastache 'Blue Fountain'