Make your own free website on Tripod.com

Intia

Eläimet
Etusivu
Nähtävyydet
Faktat
Sijainti yms.
Kasvillisuus
Uusiutumattomat, Uusiutuvat luonnonvarat
Lämpötilat
Eläimet
Historia, Uskonto
Intian luonnonvarat
Tsunamin jälkeinen tilanne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kambodzhassa on vaihtelevasta ympäristöstä johtuva monipuolinen eläimistö. Tyypillisiä sademetsien ja savannien eläimiä on vielä runsaasti, mutta monet niistä, kuten Indokiinan tiikeri ja Mekongin delfiini, ovat uhanalaisia. Metsien hakkuut lisäävät riskiä menettää monia lajeja lopullisesti.

Kambodzhassa elää Indokiinan tiikereitä. Ne ovat on uhanalainen laji, kuten kaikki tiikerit maailmassa. Tiikeri on hyvin pelätty maaseudun ihmisten keskuudessa. Täten paikalliset ihmiset ovat tarkoituksellisesti pyrkineet tappamaan sen sukupuuttoon.


Kambodzhassa elää villeinä harvinaisia Intian elefantteja. Niiden tarkkaa lukumäärää ei tiedetä. Arviot vaihtelevat kahdesta sadasta kahteen tuhanteen. Kambodzhan valtio ja Maailman luonnonsuojelusäätiö WWF (World Wildlife Fund) valmistelevat yhteistyössä elefanttien suojelualuetta.

Mekong-joessa elää erittäin harvinainen Mekongin delfiini, joka on uhanalainen. Delfiini uhkaa hävitä kokonaan kalastuksen ja saasteiden vuoksi. Delfiineitä voi vielä nähdä Chlongin kaupungista pohjoiseen ulottuvilla jokialueilla.

Muita sukupuuttoon kuolemisen uhan alla eläviä eläimiä Kambodzhassa ovat muun muassa Jaavan sarvikuono, lukuisat apinalajit sekä vastikään havaittu aiemmin tuntematon antilooppilaji (bigger mouse dear).